Next level

Prosla trka, proso tjedan dana odmora, odradio jos jedan turisticki Trialon u ban-phe sa 5,5 km maccaplivanja (..opet 1. misto) i nazad u Phuket, odnosano u Thanyapuri sretan sto sam se vratio. Nema gore od netrenianja.. odmah se razbolim.

Thanyapura.. toliko se je toga savrseno poslozilo da jos nakon dva tjedna nemogu doc k sebi. Od aprtmana 200 metara od ulaza. sasvim komforan i u kojemu se lipio cutim, pa hrana koja mi je svakim danom sladja i sladjan (a zdrava da ne govorim), do onog najbitnije, treninzi.

Jurgen (the head coach), je uistinu trialtonska institucija. Puno ucim od njega, Dovoljno je pogledat kako me je bez puno price i filozofije, nego vise usputnom pratnjom (jer drugcije jadan ni nesmije s obzirom na ono sto sam platio), dove na nivo 23 sata rada tjedna bez umora ili upala..
Covik skenira ljude u sekundi, od malo je rici i sve sto mi je do sada rekao je bilo bas pogodjeno (za razliku o bezciljanog bauljanja i pokusaj dobivanja informacija sa neta)

Ostajem tu do 13.2. Mislim da bolje ne postoji trenutno na svitu, Neizreciva sreca i zadovoljstvo pri svakom budjenju i odradjenom treningu. Osjecam da cu napredovat. Uz njegovu pomoc cu odradit plan i stec navike koje cu poniti sa sobom doma i nastaviti po ovom ritmu. Uzeo sam i novi softwer (trening peaks) koji ujstinu vridi. Put prema Koni se nastavlja!

Jutro Nakon..

double elephant compressedNajveca sreca, najveci uspjeh.. Odradjena je dodjela, party, cestitke od sviju.. Nekako imam osjecaj da moram jos zgrabit i napisati dojmove i iskustva kako bi ovaj trenutak ostao i emotivno a i tehnicki zabiljezen.

Emotivno sam van sebe jer (bez lazne skromnosti) jebemu mater, prije samo godinu dana sam bio samo losi rekreativac koji je trcao u širokim bermudama. Kad se osvrem na svoj dosadasnji zivot, mogu se pohvalit da sam uspjesan! Fakulteti, kuca, posao, gitara, jedrenje.. sve sto sam zelio sam doveo do nekog pristojnog nivoa. Kao svoje vrline bi sigunrno stavio na prvo misto upornost i ursedotocenost. Kao bik! Fokusiram cilj i ne odustajem dok ga ne ostvarim.

Sve ovo nebi bilo moguce bez mojih andela cuvara… virujem ili ne virujem, sve jedno ih prozivljam u teskim trenucima pa je red da ih spomenem i u trenucima srece da to podile samnom..

Pricekat cu tjedan dana emotivnog i fizickog odmora, pa krecem u postavljanje novih ciljeva.. jos vecih!!

 

 

Thailands’ double!!

Vrhunac godine i pol dana discipline.

San je postao stvarnost 1. misto na Challenge laguna Phuket

Prije godinu dana sam gledao te momke na podiji kao nesto sto ja necu moc nikada doziviti kao triatlonac pocetnik sa 36 godina. Ali eto: A dream is a goal with a plan..

Posebno sam zadovoljan jer sam uspio u namjeri da se pripremim kako treba. Od plana treninga sa maccom, do focusiranja svojih prednosti i mana, i pokusati svu teoriju preniti na djelu.

Znao sam po rezultatima i treninzima da imam rezultat za dobar plasman ako sve bude ok, ali na svu srecu LPT od proslog tjedna mi je otvorio oci i gadne uspomene sa proslogodisnjeg kolabiranje na 4om kilometru.

Procitao savjete Ironman-nutrition i skupljao misljenja i iskustva naokolo kako izbjeci grceve na trcanju.

Carbo load se mora raditi temeljito kroz cijeli tjedan. Prvo sam izbaci kavu, pa vlakna, i onda dodao ogromnu kolicinu uglikohidrata (Ben Greenfield – the kitos guy. proso sam ga ko puza na uzbrdici).. i naravno tekucine, magneziji, cocos water i zadnjih dana elektroliti.

Na trci onda timer svakih 25 minuta i ubacivanje u sistem kostantno nesto. I boca na aerobaru znaci puno. Onda Cola posli 9 km prema Maccovom savjetu.. cofeine.. adrenalin..

Macca program je bio fantastican, i kao za vraga eto ti njega u Phuketu samnom sl. Mjesec na ozbiljan rad.. Idemo dalje pripremit full Ironman (i to s ciljem slota!!)

Presretan i preponosam na sebe… ovo mi je bila najvaznija trka ove godine, za ovo sam se pripremao 12 miseci Uspio sam!! fotografija